PITUTUR SAKING TIYANG SEPUH

PITUTUR SAKING TIYANG SEPUH Assallamuallaikum Warohmatullohi Wabaraukatuh

Wondene wonte 3 perkara pitutur saking tiyang sepuh:
1.TEKUN

2.TEKEN

3.TEKAN

1.TEKUN=lamun badhe nggayuh punopo gegayuhan kedah kita lampahi ngange ketekunan ingkang saestu.

2.TEKEN=teken puniko inggih agung pigunane kangge lantaran kita dugi gegayuhan puniko.Lamun sampun kita anglampahi tekun supados kita angupatdi ingakang nami teken puniko.

TEKAN=tekan puniko kasampurnanipun sedoyo gegayuhan. “Mbok menawi sampun tekan dipun tuntut kedah eling kalih kang nyipto kito wonten ing alam donyo puniki.

“cekap semanten rumiyen salam punopo kritik kulo tampi sakin poro sedulur sedoyo.

Wassallamua’laikum Warohmatullohi Wabaraukatuh

About Anugrah

Yang Mencoba Berkarya Seadanya. Location :sebelah selatan kota Purworejo,desa Rowodadi ,kec.Grabag,Kab.Purworejo,JAWA TENGAH

One response »

  1. sabdo palon mengatakan:

    Inilah contoh masyarakat jawa sudah kehilangan jati diri. Untuk memberi nasehat saja selalu mengunakan pembuka kata dari Arab sana. Apasudah tidak ada kata-kata pembuka dalam bahasa jawa? Apa supaya kedengaran keren ditelinga supaya dianggap mantra?

Tinggalkan Balasan

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s